Słoik do wekowania WECK
Planujesz wekować? Wybierz z naszej szerokiej oferty słoików z klamrą renomowanej, tradycyjnej marki WECK. Słoiki są przejrzyście podzielone według kształtu – oto krótki przewodnik, który pomoże Ci łatwo wybrać odpowiedni kształt słoika do Twojego przysmaku. A jeśli chcesz sobie pracę ułatwić, sięgnij po nasze — przygotowane z miłością.
-
SŁOIKI MIĘSNE (pasztety, mięsa, terriny)
-
SŁOIKI DO DŻEMÓW (dżemy, desery, pasztety)
-
SŁOIKI CYLINDRYCZNE (marynowanie serów i przysmaków)
-
SŁOIKI OWALNE I PĘKATE (kompoty, dżemy, kiszenie)
-
KARAFKI (syropy, soki, likiery)
-
SŁOIKI BABKOWE I KWADRATOWE
-
USZCZELKI, ZAPASOWE POKRYWKI, KLAMRY
-
AKCESORIA DO WEKOWANIA (etikety, pektyna, szczypce)
Najczęściej sprzedawane
Marki
Pojemność
Rozmiar pokrywki?
Lista produktów
Kontrolki listy
Jak wybrać odpowiedni słoik do wekowania?
Nie wiesz, jaki słoik wybrać? Wszystkie słoiki marki WECK są uniwersalne i możesz je wykorzystać do wszystkiego, co tylko przyjdzie Ci do głowy – od wekowania i marynowania, po serwowanie deserów czy tworzenie oryginalnych dekoracji. Poszczególne kształty jednak najlepiej sprawdzają się przy różnych potrawach, dlatego jeśli nie masz pewności, ten przewodnik ułatwi Ci wybór.
Słoiki do dżemów: do wekowania dżemów, deserów i pasztetów
Słoiki mięsne: do pasztetów, rillettes i innych mięsnych przysmaków
Słoiki cylindryczne: do marynowania serów i innych delikatesów
Słoiki owalne i pękate: do kompotów, dżemów i kiszenia
Karafki: do syropów, soków, likierów, a także do serwowania lemoniady
Słoiki babkowe i kwadratowe: do budyniów, minibabek i przechowywania żywności
W naszej ofercie znajdziesz także uszczelki, zapasowe pokrywki i klamry, a także praktyczne akcesoria do wekowania – takie jak szczypce do gorących słoików, lejki, wysokiej jakości pektynę i wiele innych.